Burn outs komen tegenwoordig steeds meer voor

We willen allemaal de beste werknemer, vader/moeder, vriend/vriendin en familielid zijn. Daarnaast willen we onze social media ook maar al te graag up-to-date houden en mag ons sociale leven ook niet onder dit alles lijden. We zetten van alles en iedereen op de eerste plaats, maar vergeten soms om onszelf soms ook eens op de eerste plaats te zetten. Dit is natuurlijk voor kortere periode geen probleem, maar houd je dit langere tijd aan dan kan dit serieuze gevolgen hebben voor jouw lichaam en je gemoedstoestand. Doe je dit niet, dan kan het maar zo zijn dat je in een burn out terecht komt en hiervoor een behandeling moet ondergaan. Dit wil niemand natuurlijk, maar dit is wel het gevolg van jezelf altijd op nummer 2 zetten.

Wat is een burn out?

Bij een burn out verbruik je voor langere periode meer energie dan je eigenlijk beschikbaar hebt. Je gaat langere tijd over je grenzen heen en draait hierdoor op de reserves van je lichaam. Hierdoor wordt je fysiek en mentaal uitgeput tot er geen weg meer terug is. Concentratievermogen neemt flink af, eetlust kan minder worden, je hebt nergens meer energie voor en zo zijn er nog tal van gevolgen die een burn out met zich meebrengen. Je hebt simpelweg voor te lange tijd te veel van je lichaam gevergd. Een burn out behandeling kan dan de uitkomst bieden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Voor mensen die last hebben van een burn out kan een behandeling ze weer op de goede weg helpen. De eerste stap bij een burn out behandeling is het accepteren van de situatie. Je bent langere tijd over je grenzen heen gegaan en hiervoor betaal je nu ‘de prijs’. Niks om je voor te schamen of om bij de pakken neer te gaan zitten, het overkomt enorm veel mensen. Maar door een behandeling te ondergaan kom je er sterker dan ooit weer uit. En dat is het belangrijkste.