De kunst van gelukkig oud zijn.

www.vitalisgroep.nl

‘De kunst van gelukkig oud zijn’, vertaald als: ‘het streven naar het moment dat ouderen bij Vitalis gelukkig zijn’. Terwijl Vitalis werkt aan de invulling van deze ambitie is de interne organisatie opgeroepen om actief deel te nemen aan de vijf expedities van ‘De kunst van gelukkig oud zijn’.

‘De kunst’ is op verschillende manieren uit te leggen. Aan de ene kant is het een hele kunst om gelukkig oud te worden. Denk aan de mensen die hun dierbaren zijn verloren. Volgens Vitalis is Gezondheid (met een hoofdletter) meer dan alleen maar een fit lijf. Beleving en de mentale fitheid van iedere bewoner doen er ook toe. Er zijn veel mensen met een kwaal die wel heel gelukkig zijn. Gebruikmakend van de kunst om elke dag kleine geluksmomenten te creëren. Daar gaat het om.

www.vitalisgroep.nl

Aan de andere kant wordt kunst en cultuur gezien als een middel om iets vrijer te denken. Als een vitamine voor de geest om in verbinding te blijven, van het leven te genieten en er iets moois van te maken. In de praktijk wordt opgemerkt dat met name bewoners die actief bezig zijn met kunst en cultuur de bovenstaande onderwerpen beleven.

Voor ieder is ‘geluk’ anders en dat maakt hen ook zo uniek. Vanaf het moment dat bewoners voor Vitalis kiezen is Vitalis er ook voor hen. Meegroeien met de behoeftes en het zorgen voor een passend aanbod. Juist omdat Vitalis zo uniek en meelevend is met hun zorg naar hun bewoners, voelen de bewoners zich gekend, veilig en verzorgd. En dit allemaal draag bij aan de Kunst van gelukkig oud zijn.