Dekt de zorgverzekering de tandarts?

De kosten voor een tandartsbehandeling vallen niet altijd onder de dekking van uw zorgverzekering. Het is daarom verstandig om voor de uitvoering van een tandartsbehandeling te kijken naar de dekking van uw verzekering. Voor jongeren tot een leeftijd van 18 jaar worden de kosten vanuit de basisverzekering vergoed, maar dat geldt niet voor jongeren ouder dan 18 jaar. Het feit dat de kosten tot deze leeftijd worden vergoed moet eraan bijdragen dat jongeren sneller naar de tandarts gaan. Ook is het door deze regeling gunstiger om bijvoorbeeld een beugel te nemen als jongere. Zo gaan jongeren met een mooi en gezond gebit hun volwassentijd in!

Kiestrekken-2

Volgens een tandarts in Utrecht zijn veel patiënten niet op de hoogte van de kosten voor een tandartsbehandeling en weten zij weinig over de dekking van een verzekering voor de tandartskosten. Als gevolg hiervan lopen veel patiënten tientallen euro’s per jaar mis, doordat zij niet gedekt zijn voor specifieke behandelingen.

Een goede tandartsverzekering vinden

Op internet vindt u verschillende tools waarmee het mogelijk is om verschillende tandartsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo ziet u in een oogopslag welke verzekering het gunstigste voor u is en welke verzekering de beste dekking biedt. Bij deze vergelijkingstools dient u vaak een aantal persoonlijke gegevens in te voeren, zoals de gemiddelde tandartskosten die u jaarlijks heeft. Op basis van deze gegevens zorgt de vergelijkingstool voor een goede vergelijking.

Het is sterk aan te raden om na het maken van een vergelijking altijd te kijken naar de dekking van een bepaalde tandartsverzekering. Zo weet u zeker dat u volledig gedekt bent voor de kosten die u jaarlijks bij de tandarts maakt! Mocht u twijfelen over de dekking van een zorgverzekering dan kunt u contact opnemen met de zorgverzekeraar. Zij kunnen u meer vertellen over de dekking van hun verzekeringen.