Heb jij diabetes type 2 symptomen?

Het is voor iedereen eigenlijk belangrijk om te weten wat diabetes type 2 symptomen zijn. Deze aandoening komt in onze westerse wereld namelijk steeds meer voor en het is van belang om hier effectief tegen op te treden. Dat kan natuurlijk alleen als je weet waar je op moet letten. Het kennen van de diabetes type 2 symptomen is daarom van belang. Herken jij die bij jezelf of bij een naaste, dan kun je maatregelen nemen. Zoals naar de huisarts gaan, je leefstijl of je dieet aanpassen. Op die manier kun je vaak weer van deze ziekte afkomen. 

Diabetes type 2 symptomen

Bij iedere ziekte geldt dat het goed is om er zo snel mogelijk bij te zijn. Op die manier is herstel vaak nog mogelijk ken zijn de gevolgen nog niet zo groot. Aangezien suikerziekte steeds vaker voorkomt, is het daarom goed om de diabetes type 2 symptomen te kennen. Je kunt je dan laten testen als jij deze herkent en zo kun je in een vroeg stadium al achterhalen of hier in jouw geval ook sprake van is. Wordt suikerziekte niet op de juiste manier behandeld, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Ben je er echter snel bij, dan zijn de gevolgen vaak zeer beperkt en is genezing van suikerziekte zelfs mogelijk. Wat zijn nu de diabetes type 2 symptomen waar je op moet letten? 

  • veel dorst, vaak een droge mond en vaak moeten plassen
  • vermoeidheid
  • netvliesafwijkingen en een wisselende gezichtsscherpte
  • gewichtsverlies
  • misselijkheid
  • jeuk
  • wonden die slecht genezen en terugkerende infecties

Herken jij deze punten bij jouzelf of bij iemand anders? Dan is het natuurlijk de vraag wat je dan moet doen. Ga naar de huisarts, deze kan aan de hand van jouw bloedwaarden zien of er inderdaad sprake is van suikerziekte en van welke variant. De diabetes type 2 symptomen lijken namelijk erg op die van type 1.

Genezen

Mensen denken vaak dat het niet mogelijk is om van suikerziekte te genezen. Bij de type 1 variant blijven medicijnen ook noodzakelijk. Maar ervaar jij diabetes type 2 symptomen, dan hoeft het niet per definitie te betekenen dat je altijd medicijnen zult moeten blijven slikken. Deze vorm van suikerziekte, ook wel ouderdomssuiker genoemd, ontstaat vaak als gevolg van een verkeerd eetpatroon. In veel gevallen is het daardoor ook weer op te lossen door veranderingen aan te brengen in je eetpatroon. Door gezonder te gaan eten, kom jij snel weer van je diabetes type 2 symptomen af! Belangrijk bij dit eetpatroon is dat je snoep, snacks, melkproducten en bewerkte fruitproducten laat staan. Wat je wel mag eten, is bijvoorbeeld vers fruit, veel groente, volkoren graanproducten en peulvruchten. Je dieet op deze manier aanpassen is niet alleen maar goed om suikerziekte te genezen of te voorkomen, het is ook beter voor je algehele gezondheid. Bovendien kun je op deze manier gemakkelijk je streefgewicht bereiken. Met andere woorden, of jij nu diabetes type 2 symptomen hebt of niet, het is altijd aan te raden om dit eetpatroon te volgen. Wat je allemaal wel of niet zou moeten eten, kun je vinden op de website van ziektevrijleven!