Huid aandoeningen van kwaad naar erger brengen

natuurlijke gezichtsverzorging 11

Er zijn manieren om huidproblemen aan te pakken zonder je huid te beschadigen. Onthoud gewoon de nummer één regel van huidverzorging: niet krabben. Plukken aan acne, mee-eters, korstjes of andere huidproblemen kan open wonden of donkere huid vlekken veroorzaken, ook wel hyperpigmentatie genoemd. Open wonden kunnen leiden tot infecties, meer acne of littekens. Hoe dieper de wond, hoe groter de kans dat je huid littekens krijgt. Acnebehandeling hangt af van hoe diep of ernstig uw acne is. Algehele huidverzorging is de belangrijkste stap bij de behandeling van acne, maar voor milde acne kan jij vrij verkrijgbare producten en zelfs Vegan Gezichtsverzorging (www.ik-skinperfection.nl) van jouw plaatselijke drogisterij gebruiken.

Goede alternatieven voor thuisbehandeling

Littekens en donkere vlekken kunnen enkele weken tot zes maanden duren om te genezen en te vervagen. Onmiddellijke behandeling van littekens en vlekken omvat het gebruik van make-up en zonnebrandcrème om verdere schade door de zon en hyperpigmentatie te voorkomen. Voorlopige studies tonen aan dat honing wonden en littekens kan genezen. Men kan vaak genoeg honing gebruiken als zij op zoek zijn naar een thuisbehandeling. Vitamine C is ook goed voor thuisbehandeling. Zoek naar dit ingrediënt bij het winkelen voor crèmes en vochtinbrengende crèmes. Vitamine C werkt beter in combinatie met andere verzachtende ingrediënten zoals soja en zoethout.

Een gesprek met een dermatoloog kan altijd helpen

Jij moet een dermatoloog raadplegen als jouw huidproblemen niet verdwijnen met vrij verkrijgbare producten. Ernstige acne, littekens of andere problemen kunnen een voorgeschreven behandeling nodig hebben, zoals orale antibiotica, anticonceptie, lokale voorgeschreven retinoïden of rosacea crème. Jouw dermatoloog kan een extractie uitvoeren voor diepere cysten of acne plekken die onder het huid vastzitten. Vergeet niet dat jouw huidtype van invloed kan zijn op hoe producten werken. Het gebruik van het verkeerde product, zelfs als het natuurlijk is, kan puistjes veroorzaken, oneffenheden verergeren of roodheid veroorzaken. Het is het beste om erachter te komen welk huidtype je hebt en je huidverzorgingsroutine daarop af te stemmen. Je kunt ook aantekeningen maken over product ingrediënten om te zien of specifieke ingrediënten ongewenste huidreacties veroorzaken.