Mentale crisis
De coronacrisis duurt nu al ruim een jaar en vraagt veel van ons allemaal. Niet alleen lichamelijk, wanneer we ziek worden, of iemand in onze omgeving, maar ook geestelijk, door alle regels, door alle dingen die wegvallen, zoals school/studie, werk, (gezondheids)afspraken, sport, uitgaan, ritme/structuur en ga zo maar door. Vooral jongeren, jongvolwassenen en mensen met een beperking worden mentaal zwaar geraakt door de pandemie. Veelal krijgen te maken met (zware) psychische klachten die kunnen leiden tot diverse problemen zoals crisissituaties of zelfs verslavingen. Met de huidige pandemie komt dus niet alleen de ‘fysieke’ zorg, zoals de ziekenhuizen, huisartsen en verpleeginstellingen onder druk te staan, maar ook de Geestelijke Gezondheidszorg, de GGZ, komt onder grote druk te staan door al die mensen die door de crisis kampen met mentale problemen en daarvoor hulp nodig hebben. Verslavingen zijn dan ook niet ondenkbaar in deze pandemie. Vaak ga je voor hulp in eerste instantie naar de huisarts, die je dan kan doorverwijzen naar de GGZ, waar je vervolgens te maken krijgt met (nu helemaal) lange wachttijden.
Niet handig als je te maken hebt met een verslaving die meer kapot maakt dan je lief is. Je kan er dan voor kiezen om verslavingszorg elders te zoeken. Connection SGGZ is zo’n plek ‘elders’.
Zij bieden behandelingen aan voor allerlei soorten verslavingen. Zo zijn ze gespecialiseerd in onder andere gokverslavingen, alcoholverslavingen en drugsverslavingen. Met locaties in Nederland en Zuid-Afrika is er altijd wel een plaats waar je terecht kan.
Dus ben je verslaafd (of denk je het te zijn) en wil je graag geholpen worden om ervan te komen, kijk dan op https://www.connection-sggz.nl/ voor meer informatie.