Snel afvallen met dieet recepten

Het nieuwe jaar staat voor de deur dus iedereen gaat weer aan de slag met de goede voornemens. Zoals elk jaar staat afvallen bij veel mensen hoog op het lijstje. Bij afvallen denkt iedereen altijd aan sporten en bewegen, maar ook voeding kan hier een belangrijke rol in spelen. Gezond eten, minder eten of meer gevarieerd eten is dan ook een veel gehoord goed voornemen. Wil jij snel afvallen en ben je op zoek naar een geschikt dieet om het nieuwe jaar mee te beginnen, denk dan aan een koolhydraatarm dieet. 

Koolhydraatarm dieet

Bij een koolhydraatarm dieet ben je bezig met goed en gezond te eten, maar kijk je heel specifiek naar het aantal koolhydraten dat je per dag binnenkrijgt. Waar een gemiddeld volwassen persoon ongeveer 250 tot 300 gram aan koolhydraten per dag inneemt, is dat bij een koolhydraatarm dieet een stuk minder. Dan ga je bewust een schema opstellen waarbij je 75 tot 125 gram aan koolhydraten binnenkrijgt. Je kunt niet zonder koolhydraten, maar je let er dus wel op om niet té veel binnen te krijgen. 

Blijf lekker en gevarieerd eten

Wie denkt dat je bij een koolhydraatarm dieet bijna geen lekkere dingen meer mag eten, heeft het mis. Er zijn veel heerlijke producten te vinden die van nature koolhydraatarm zijn, maar wel een goede en gezonde basis vormen. Zowel tijdens het ontbijt, de lunch en je avondeten kun je voldoende eten, en toch kritisch naar het aantal gram koolhydraten te kijken. 

Online koolhydraatarme recepten zoeken

Ook al je koolhydraatarm gaat eten, is er voldoende lekkers op tafel te zetten.  Online zijn er veel dieet recepten te vinden die jou helpen om lekkere en gezonde maaltijden op tafel te zetten. Wat dacht je van een ontbijt met kwark of yoghurt in combinatie met vers fruit? Of tijdens het avondeten een heerlijk stukje zalm? Het past allemaal binnen een koolhydraatarm dieet. Het internet staat vol met heerlijke recepten, dus daag jezelf uit om elke dag iets heerlijk en gezonds op tafel te zetten.