Verschillende soorten hoortoestellen

soorten hoortoestellen

Nooit geweten dat er zoveel soorten hoortoestellen te koop waren.  Eigenlijk heb ik er nooit bij stil gestaan hoe het zal zijn om alles niet meer goed te kunnen horen. Helaas duurde het niet lang of ik kreeg ermee te maken. Gelukkig ik niet zelf, maar wel mijn man. Door een ongeluk heeft hij gehoorbeschadiging opgelopen, iets waar je nooit bij stil staat dat dit kan gebeuren. Eigenlijk hadden wij dit in het begin niet in de gaten, maar tijdens een feestje werd het duidelijk dat mijn man geen gesprek meer kon volgen.

Meteen de volgende dag een afspraak gemaakt bij de audicien en daar kregen wij te horen dat het nodig was om een hoorapparaat aan te schaffen.  soorten hoortoestellen

Phonak

Mijn man zag er erg tegenop om met een apparaat in zijn oor te moeten lopen. Maar om heel veel dingen te moeten missen tijdens gesprekken dat wilde hij ook niet.

Wij zijn naar een winkel in onze buurt gegaan waar deze hulpmiddelen worden verkocht. Een vriendelijk medewerker heeft ons geholpen met het uitzoeken van het juiste model. Een onmogelijke taak om dat zelf te doen, want er zijn zoveel soorten hoortoestellen.  soorten hoortoestellen

Geen gesprek meer te missen

Mijn man heeft een mooi model uit kunnen zoeken, welke ook nog goed geschikt voor hem was. Het is natuurlijk wel de vraag of een apparaat wel geschikt voor je is. Maar daar kan de medewerker je prima mee helpen.

Tegenwoordig heeft hij weer de grootste praatjes op feestjes en andere evenementen. En dat is allemaal te danken aan zijn Phonak gehoor apparaat.