Wat jij niet wist over een zwembad in de tuin

Tuin

Het lijkt voor de meeste Nederlanders een droom om een zwembad in de tuin te hebben. Voor de meesten blijft het echter bij een droom. Toch is het toegankelijker dan vaak gedacht wordt. Argumenten als het is te duur, of het is slecht voor het milieu zijn allang niet meer zo sterk als voorheen. Tegenwoordig is er zelfs voor kleinere budgetten en echte milieuliefhebbers nog wel een geschikt zwembad te vinden.

Zwembad in de tuin

Langer plezier van een zwembad in de tuin

Een veel gehoord argument tegen het aanleggen van een zwembad in de tuin is dat het in Nederland vaak veel te koud is. Er wordt gezegd dat als het dan eenmaal warm genoeg is, het water nog steeds te koud is. Je kunt echter genoeg doen om langer plezier te hebben van je zwembad. Zo kun je het op verschillende manieren verwarmen en kun je het afdekken. Het laatste levert je ook nog eens een mooie energiebesparing op.

Voordelen

Minder zorgen om het onderhoud

Vroeger was het een heel karwei om een zwembad te onderhouden. Tegenwoordig zijn er echter verschillende bodemzuigers en andere hulpmiddelen beschikbaar die het onderhoud tot een fluitje van een cent maken. Je dient wel regelmatig onderhoud te plegen, maar dat kun je mooi doen tijdens de schoonmaak van je huis.

Een zwembad in alle vormen en maten

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel een vorm van laten maken voor je zwembad. Wat denk je van een ster, een letter of een iPhone-vorm? Let er wel op dat er nog genoeg ruimte overblijft om te zwemmen. Ook kun je leuke dingen doen met de tegels. Laat op de bodem tegels plaatsen met het logo van je bedrijf, zodat vliegtuigen die over jouw huis vliegen niet meer om je heen kunnen. Wie weet levert het je nog extra klanten op ook.