Wat voor advocaten zijn er?

letselschade advocaat den haag

Misschien ben je in een situatie belandt waarin je een advocaat nodig hebt. Wanneer je opzoek gaat naar een advocaat zal je er al snel achter komen dat het er heel wat zijn en allemaal gespecialiseerd zijn in verschillende onderwerpen. Om jouw zaak te kunnen winnen of om de juiste informatie op te vragen is het dus van belang dat je de advocaat kiest die het meest over jouw onderwerp weet. Maar hoe weet je nou eigenlijk zelf welke advocaat je moet kiezen als je keuze hebt uit meer dan 13 verschillende categorieën?

letselschade advocaat den haag

Letselschade advocaat

Zoals de naam al zegt is dit een advocaat die je kan bijstaan als je letsel hebt opgelopen wat de schuld is van een ander. Dit kan zowel psychisch als fysieke klachten zijn. Ze kunnen beantwoorden of jouw letsel daadwerkelijk door het toedoen van een ander is, smartengeld berekenen, schadevergoeding berekenen, claimen en afdwingen bij de tegenpartij en communiceren met de tegenpartij en verzekering. Je kan een letselschade advocaat online gemakkelijk vinden. Dit kan je doen door bijvoorbeeld letselschade advocaat Den Haag te typen. 

Strafrechtadvocaat

Meest voorkomende advocaat. Deze advocaat kan je bijstaan als je verdacht wordt van een misdrijf of overtreding. Een strafrechtadvocaat mag bij het politieverhoor zijn, vragen stellen en opmerkingen maken maar geen antwoord geven op de vragen van de politie. Als je naar de rechtbank gaat zal de strafrechtadvocaat er alles aan doen om er voor te zorgen dat je geen straf of een verminderde straf krijgt. 

Echtscheidingsadvocaat

Ook voor deze situatie heb je een advocaat nodig. Deze advocaat helpt je bij het verdelen van bezittingen, een ouderschapsplan op te stellen, alimentatie te berekenen en eventueel als het nodig is, een gerechtelijke procedure op te starten. De advocaat zal zijn of haar best doen zodat beiden kanten er goed uitkomen.