Wil jij een bijzondere urn kopen?

Ben je op zoek naar een bijzondere urn om het as van jouw dierbare in te bewaren? Een urn zorgt ervoor dat je een mooi aandenken hebt aan de overledene. Deze kan je een mooi plekje geven bij jou thuis, maar ook op een urnengraf. Ook kan je ervoor kiezen de as uit te strooien op een bijzondere plek, bijvoorbeeld op het favoriete strand of het bos waar jullie altijd samen gingen wandelen. De keuze voor de bestemming van de as is heel persoonlijk. Daarom is het belangrijk de tijd te nemen om de verschillende mogelijkheden af te wegen. Zo weet je zeker dat je jouw dierbare op een bijzondere manier herdenkt.

Hoe vind je de juiste urn?

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte urn, zijn er een aantal factoren die een rol spelen. Zo verschillen urnen behoorlijk in prijs, grootte en het soort materiaal waarvan het gemaakt is. Waar je deze wilt neerzetten is van belang voor het maken van de juiste keuze. Heb je een mooi plekje in gedachten in de tuin? Kies dan voor een urn die geschikt is tegen weersinvloeden. Of wil je een compacte voor in de slaapkamer van je kind? Dan zit je met een mini urn goed. Deze zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen, zoals in de vorm van een vogel of een zilveren hart. Zo vind je altijd een urn die bij jou en jouw dierbare past.

Welke materialen urnen zijn te verkrijgen?

Je zult zien dat er een groot aanbod aan urnen op de markt is. Zo kies je bijvoorbeeld voor een glazen urn waar de as in het glaswerk verwerkt is. Of een bronzen die je ook gerust buiten kan zetten en er luxe uit ziet. Ook kan je kiezen voor een marmeren die een stijlvolle uitstraling heeft en mooi staat in iedere ruimte. Het kiezen van de juiste urn is heel persoonlijk. Het is natuurlijk niet een keuze die je iedere dag maakt, dus het is goed om hier de tijd voor te nemen. Een urn neemt een prominente plek in jouw woning in, waardoor je er vaak naar zal kijken. Weeg dus de verschillende opties af en laat er eventueel een tweede paar ogen naar kijken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Wat kan je nog meer met de as doen?

Wanneer je het nut van een urn niet inziet, kan je ook voor een andere manier kiezen om de as van jouw dierbare te bewaren. Wanneer je gek bent op sieraden, zorg je met assieraden dat je het as op een bijzondere manier bewaart. In een hanger, ring of armband bewaar je de as van jouw dierbare, zodat je dit altijd dicht bij je draagt. Met een uitgebreid aanbod aan assieraden, vind je altijd wel een sieraad dat bij jou past. zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een opvallende gouden ring met vingerafdruk. Of je gaat voor een een subtiel zilveren hart met de naam erin gegraveerd. Het kiezen van het juiste assieraad is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.