Alles over Oté Sensation lenzenvloeistof

Wanneer je voor het eerst lenzen gaat dragen moet je ook zorgen voor goede lenzenvloeistof. Oté Sensation is dan een goede keuze. Maar wat is eigenlijk de functie van lenzenvloeistof? En waarom kun je dan het beste gaan voor Oté Sensation? Wat zijn de kenmerken hiervan? En waarom is lenzenvloeistof eigenlijk zo van belang wanneer je lenzen draagt? Op die vragen willen we je in deze blog antwoorden geven, zodat jij zonder problemen lenzen kunt dragen. Wil je dus meer weten? Lees dan zeker verder! 

Waarom Oté Sensation lenzenvloeistof?

Er zijn een aantal redenen waarom je het beste voor Oté Sensation lenzenvloeistof kunt gaan. Deze lenzenvloeistof heeft namelijk een aantal kenmerken waardoor het zich afstoot van de concurrentie. Zo worden je lenzen door de premium hyaluronaat vloeistof optimaal gedesinfecteerd, gereinigd en gehydrateerd. Zo kun je dus gemakkelijk een week met weeklenzen doen en een maand met maandlenzen doen. Een ander voordeel van Oté Sensation is dat het heel goed eiwitresten kan verwijderen van de lenzen. Eiwitten zijn afkomstig van de ogen en een opstapeling van eiwitten en vuil kan ervoor zorgen dat de ogen erg droog worden. Met deze lenzenvloeistof is de kans op droge ogen dus een stuk minder groot en dat is precies waar je bij het dragen van lenzen naar op zoek bent! Je houdt hierdoor altijd scherp en helder zicht en dat is natuurlijk ook de bedoeling. 

Waarom lenzenvloeistof en niet water?

Veel mensen die voor het eerst lenzen gaan dragen of mensen die nooit lenzen gehad hebben weten niet waarom je lenzenvloeistof moet gebruiken voor het schoonmaken van de lenzen. Dit heeft alles te maken met een goede reiniging van de lenzen. Wanneer je je lenzen in water legt dan kunnen micro-organismen uit het water zich vastzetten op de lens. Dit is natuurlijk negatief voor de lens, omdat hij zo beschadigd kan worden. Nog erger is echter dat je er je ogen mee kunt irriteren. Dit kan leiden tot ontstekingen en permanente beschadigen aan het oog. Dit zijn natuurlijk dingen die je absoluut wilt voorkomen. Daarom is het echt belangrijk om Oté Sensation aan te schaffen. Dit is een goede lenzenvloeistof die zorgt voor een goede reiniging van de lenzen.

Contact met opticien

Het is belangrijk om in gesprek te gaan met je opticien over de lenzenvloeistof. Ga dus eerst in gesprek met de opticien wanneer je Oté Sensation wilt gaan proberen. De opticien kan je dan advies geven en het is belangrijk dat hij of zij weet wat je gebruikt. Op die manier kan de opticien je namelijk in de toekomst beter helpen met eventuele problemen. Ga ook met hem of haar in gesprek wanneer je al langer lenzen draagt, maar van lenzenvloeistof wilt gaan wisselen. Dan kunnen jullie samen kijken of dit een goed idee is of niet. Ook al is Oté Sensation een goede en betrouwbare lenzenvloeistof, het is altijd belangrijk om dit te laten weten aan je opticien. Zowel Oté Sensation, de opticien en jij zelf willen natuurlijk het beste voor jouw lenzen en ogen!