Bril tegen keratoconus

Lenzen en bril afwisselen

Veel mensen die keratoconus hebben, hebben behoefte aan zowel een brik als speciale contactlenzen. Bij mensen met en zonder keratoconus is het fijn om soms gewoon even tussen een bril en lenzen af te kunnen wisselen. Omdat iedereen wel eens een kleine lenzenintolerantie heeft, is een bril dus essentieel. Voor mensen met keratoconus is er gelukkig een speciale bril ontwikkeld. U leest er hier meer over.

Keratoconus bril

Door af te wisselen tussen een bril en contactlenzen, neemt het comfort van de lenzen ook meteen toe. Het minder lang of vaak dragen van lenzen vermindert ook direct het risico op complicaties. Een keratoconus bril is verkrijgbaar met min- en plusglazen. Er zijn ook cilindrische glazen die de correctie van de keratoconus bevordert.

Voordelen van de bril

Een nieuw keratoconus brillenglas zorgt bij 71% van de metingen voor een beter resultaat dan een gewoon brillenglas. U ziet met zo’n bril niet alleen beter, U bevordert ook de subjectieve waardering van het aantal waargenomen schaduw- en dubbelbeelden. Omdat de technologie niet stilstaat, komen er steeds meer mogelijkheden op dit gebied voor patiënten.

Geen overbodige luxe

Uit onderzoek blijkt dat lenzen voor een betere correctie in het zicht zorgen dan een bril. Maar omdat lenzen natuurlijk niet 24/7 gedragen kunnen worden, is een speciale bril tegen keratoconus zeker geen overbodige luxe. Veel patiënten met keratoconus zweren daarom bij een specifiek ontwikkelde keratoconus bril. Zo kunt u met een speciale keratoconus bril dus de hele dag door zo scherp, optimaal en prettig mogelijk zien.

Medisch nieuws

Houdt u graag het laatste nieuws en de meest moderne medische ontwikkelingen in de gaten? Lees dan regelmatig onze blogpagina eens door. We posten regelmatig nieuwe artikelen met het laatste nieuws over verschillende zaken uit de medische wereld.