Als financieel administratief medewerker zit je gebakken

Er zijn maar weinig vakgebieden die zoveel zekerheid bieden als financiële administratie. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat goede financieel administratief medewerkers erg gewild zijn. Ze vervullen een onmisbare functie binnen het bedrijf. Zij zorgen ervoor dat het bedrijf zijn financiële zaakjes goed op orde heeft en kunnen advies uitbrengen over het al dan niet nemen van bepaalde stappen. Je begrijpt wel dat er in dit werk dus echt geen ruimte is voor fouten. Sterker nog: als je fouten maakt kan dit grote gevolgen hebben voor het bedrijf, in negatieve zin. En in de praktijk blijkt lang niet iedere financieel administratief medewerker in staat om zo extreem zorgvuldig te kunnen werken. Het is dan ook logisch dat de echte toppers kunnen rekenen op een goede baan met verantwoordelijkheid.

 

Hoe weet je of je geschikt bent voor dit werk?

Je moet goed kunnen rekenen en het leuk vinden om de hele dag te werken met getallen. Daarnaast moet je administratief heel sterk zijn en zorgvuldig kunnen werken. Omdat je geen fouten mag maken moet je het ook niet erg vinden om je werk steeds opnieuw controleren. Ook moet je voortdurend alert zijn op fouten die door anderen worden gemaakt. Als je merkt dat ergens iets niet klopt moet je het echt een uitdaging vinden om net zo lang door te zoeken tot je het probleem gevonden hebt. Hier gaat heel veel tijd in zitten. Geduld en doorzettingsvermogen zijn dus eigenschappen die je echt in huis moet hebben.

 

Het begint goede opleiding

Als je voldoet aan bovengenoemde beschrijving kun je besluiten om een opleiding tot financieel administratief medewerker te volgen. Je leert dan in een korte tijd alle ins en outs om zo snel mogelijk aan de slag te kunnen met je eerste baan.