Azitromycine

Azitromycine is een antibiotica medicijn. Dit worden ook wel de antibioticum genoemd. Het is een medicijn dat helpt bloedstolsels te voorkomen door de werking van de stof Factor Xa te blokkeren. Daarmee kunnen klachten zoals trombose, maar ook stolsels naar operaties zoals de vervanging van een knie of heup, worden tegengegaan. Daarnaast helpt het bij stolsels die voorkomen bij patiënten die risicofactoren zoals een onregelmatige hartslag hebben. Deze kunnen leiden tot beroerte of blokkering van bloed naar organen.

Wanneer Azitromycine niet gebruiken?
Er zijn redenen om het gebruik van Azitromycine niet aan te raden. Bijvoorbeeld wanneer er een allergie voor de werkzame stoffen of hulpstoffen bekend is. In dat geval kunnen de bijwerkingen flink hevig zijn. Andere klachten hebben vooral te maken met bloedingen. Wanneer een patiënt veel last heeft van hevige bloedingen wordt gebruik afgeraden. Dit geldt ook wanneer er bloedingen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een ziekte in een orgaan. De medicijnen gaan ook niet goed samen met leveraandoeningen. Dit kan de lever flink beschadigen.

Hoe is Azitromycine te gebruiken

Het medicijn Azitromycine gebruiken gaat door iedere dag een tablet op hetzelfde moment in te nemen. Dit gebeurt iedere dag tweemaal, eenmaal ’s ochtends en eenmaal ’s avonds. Het voordeel van dit medicijn is dat er ook mogelijkheden zijn om het medicijn fijn te maken. In dat geval hoeft het niet als geheel met enkele slokken water te worden ingenomen, maar kan het worden vermengd met voedsel. Ook kan het dan worden opgelost in water. De eerste tablet moet in het geval van een operatie aan de knie of heup al binnen 24 uur genomen worden. Het gebruik hangt af van de soort klacht en kan 10 tot 40 dagen duren.

Inhoud van de verpakking
In een verpakking Azitromycine is een aantal tabletten te vinden. Afhankelijk van de grootte van de doos kan het variëren van 10 tot 200 tabletten. Ook is in de doos altijd een bijsluiter te vinden. Hierin is alle informatie die van belang is voor het medicijn opgenomen. Het is belangrijk de medicijnen en de bijsluiter in de doos te bewaren. Azitromycine kopen? Dat kan via de online apotheek