Breng inspanning en ontspanning in evenwicht voor een goede gezondheid

zit-sta-bureau

Op tijd je rust nemen en iets ontspannends doen houdt je op de been. In een wereld van deadlines die je op je werk moet halen, een agenda die dichtslibt met afspraken en de mobiele telefoon die maar meldingen blijft geven is dat bittere noodzaak. Juist rust en ontspanning zijn nodig voor de juiste energiebalans. Anders houd je het niet vol. Zoek ook in fysieke ontspanning als sporten en bewegen de energie die je nodig hebt om de dagelijkse stress aan te kunnen. Ontspanning door inspanning. Maar ook een eenvoudige activiteit als een spelletje spelen of een houten legpuzzel stukken leggen kan de druk verminderen. Om weer op te laden en weer goed gehumeurd verder te kunnen.

Stress maakt humeurig en is ziekmakend

Het is niet leuk om toe te moeten geven dat het werk je over de schoenen loopt en dat er teveel van je wordt gevraagd. Liefst wil je alles en iedereen tegemoet komen en leg je de lat voor jezelf steeds hoger. Voor je baas, je sociale leven en in de privésfeer. Gas terugnemen voelt als falen , maar is vaak noodzakelijk om gezond te blijven. Wie alert is op de eerste signalen van overspannenheid kan al met simpele aanpassingen het schip keren. Neem rust en zoek ontspanning dicht bij huis. Laat het werk even voor wat het is en laat de boel de boel. Zoek in een online puzzel winkel een fijne puzzel, draai de deur op slot en zet je telefoon uit voor een rustig en heilzaam avondje thuis. Het kan erger voorkomen.

Plan tijd in voor jezelf

Even het meest van jezelf houden. Maak tijd voor jezelf, ga lekker wandelen, sporten of muziek beluisteren, whatever. Als het maar iets waar je van opknapt. Wees een keer niet te streng voor jezelf en verwen je eens door te doen wat jij echt leuk vindt. Dat mag een ontspannende bezigheid zijn als een spel of legpuzzel. Ga er een Unidragon online kopen om op te laden. Zo heilzaam.