Koop een geschikt seniorenalarm

Als oudere zelfstandig wonen is natuurlijk ideaal maar een seniorenalarm kan er in dat geval voor zorgen dat je je ook veiliger voelt. Deze alarmen zijn in diverse soorten te koop dus het is zeker zaak dat je voor de aanschaf goed kijkt welke het beste voor jou geschikt is.

Werking zonder alarmcentrale

De seniorenalarmen die je kunt aanschaffen via de website van Seniorenalarmen.nl werken niet op basis van een meldkamer. Als de alarmknop wordt ingedrukt in een noodsituatie worden de mensen die je op voorhand daarvoor geprogrammeerd hebt in het alarm gewaarschuwd. Dit kunnen bijvoorbeeld familieleden zijn of naaste buren die snel aanwezig kunnen zijn.

Geen extra kosten

Voor een seniorenalarm betaal je eenmalig een vast bedrag bij Seniorenalarmen.nl en zijn er geen bijkomende maandelijkse kosten. Alle alarmsystemen zijn zowel binnen als buiten het huis te gebruiken en werken via de vaste telefoonlijn of een mobiele telefoon. Daarnaast zijn alle apparaten eenvoudig in het gebruik zodat je er geen ingewikkelde zaken voor hoeft te leren.

Kies het alarm dat bij je past

Een seniorenalarm kiezen is niet voor iedereen even eenvoudig. Lees altijd eerst goed alle kenmerken van de verschillende alarmen door voordat je een keuze maakt. Als het niet helemaal duidelijk is wat je ermee kunt en of het voor jou geschikt is kun je altijd eerst informatie inwinnen. Zo kies jij het seniorenalarm dat bij je past.