Rimpels bestrijden? Met botox kan dat prima!

rimpels verwijderen

Hoewel iedereen graag uiteindelijk oud zou willen worden, is ouder worden voor veel mensen toch geen fijne gewaarwording. Je lichaam verandert natuurlijk in de loop der jaren, en de meeste van deze veranderingen worden niet met blijheid begroet. Zo kan het zijn dat bepaalde organen of het motorische gestel minder goed gaan functioneren. Dit zie je echter niet altijd aan de buitenkant van een mens. Wat wél gelijk zichtbaar is voor andere mensen, is wanneer je rimpels in de huid krijgt. Vooral bij rimpels in het gezicht is dat het geval, want het gezicht is toch waar men als eerst naar kijkt. Rimpels verwijderen staat dan ook bij talrijke mensen bovenaan op hun wensenlijstjes. Welnu, het tijdelijk of zelfs redelijk structureel weghalen van rimpels is tegenwoordig alleszins mogelijk. Er zijn zelfs diverse manieren waarop je dit kunt doen. Een van de bekendste manieren is via het gebruik van Botulinetoxine of Bocouture. Kortweg wordt een behandeling hiermee een botoxbehandeling genoemd.

rimpels verwijderen

Hoe ziet een botoxbehandeling eruit?

De rimpels in je gezicht zullen heel zorgvuldig via dunne naalden worden bewerkt met botox. Hierin zitten elementen die het functioneren van de spiertjes ter plaatse tijdelijk lamlegt. Hierdoor wordt nieuwe rimpelvorming onmogelijk, terwijl bestaande rimpels erdoor kunnen vervagen of zelfs kunnen verdwijnen.

Hoe zit het met de resultaten?

Het verdwijnen of het minder duidelijk laten ogen van je rimpels is natuurlijk het gedroomde doel van elke rimpelbehandeling, dus ook die met botox. Bij een botoxbehandeling is het zo dat je twee weken erna resultaten moet zien. Wel is het zo dat je dit drie of vier maanden later nog eens moet laten doen. Deze hernieuwde behandelingen blijven nodig, al wordt de tussenpoos normaliter wel steeds langer. Overigens is botox met name voor voorhoofdrimpels en lachrimpels geschikt.