Uw navelstrengbloed opslaan bij BioEden

Stamceltherapie is een veelbelovende therapiemethode binnen de medische zorg. Stamcellen helpen ons lichaam te doen herstellen door het gebruik van menselijk weefsel. Stamcellen zijn cellen die zich aanpassen aan hun directe omgeving. Dit houdt in dat zij hun eigen celstructuur kunnen veranderen en de celstructuur van andere cellen om hen heen kunnen aannemen. Dit maakt deze cellen heel bijzonder en het onderzoek naar de werking van deze cellen noodzakelijk. Stamcellen kunnen op verscheidene manieren worden gewonnen. Het opslaan van stamcellen uit melktanden is een mogelijkheid als ook uit de navelstreng. Navelstrengbloed opslaan is iets wat maakt dat potentiële stamcellen voor de ideale medische behandeling kunnen zorgen, mits ze op professionele wijze worden opgeslagen.

navelstrengbloed opslaan

BioEden begeleid je door het proces om de stamcellen zorgvuldig op te slaan. Nadat het weefsel uit het bloed of uit de melktanden wordt gehaald worden de stamcellen getest. De test wijst dan uit of de cellen gezond zijn. Na de test en verwerking hiervan worden de cellen in opslag genomen. Ze worden dan opgeslagen op een hele lage temperatuur van 196,5 graden Celsius. Deze manier van opslag wordt de cryogeen methode genoemd. Op deze manier behouden de stamcellen hun kwaliteit gedurende de hele tijd dat zij bevroren blijven.

 Wie behoudt het recht over de stamcellen?

navelstrengbloed

Als jij gekozen hebt voor het navelstrengbloed opslaan dan behoudt jij het recht op deze cellen. Jij blijft dus dan de eigenaar van de stamcellen. Wil je melktanden van jouw kind opsturen voor de verwerking van stamcellen uit de melktanden, dan behoudt jij de Rechten over deze stamcellen. Zodra het kind 18 jaar wordt, krijgt het kind alle rechten over zijn of haar stamcellen.

Wil je weten of jij jouw stamcellen kan laten opslaan, neem dan vandaag contact met ons op voor meer informatie!