Drie redenen om eens lekker naar de sauna te gaan

Sauna

Als je een dagje wilt gaan relaxen kan een dagje sauna een goede optie voor je zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een van de zeven verschillende soorten sauna’s van de Thermen in Nijmegen proberen. Hieronder lees je verschillende redenen om een dagje wellness te plannen.

Ontspanning

De sauna verlaagt je stress

Wanneer je in de sauna zit verhoogt de temperatuur van je lichaam natuurlijk. Dit zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden en dus verder open gaan. Hierdoor verlaagt je bloeddruk en kan je hartslag omhoog gaan. Dit kan bevorderlijk zijn voor je gezondheid. Zo gaan je stresslevels omlaag in de sauna en kan bepaalde pijn verdwijnen. Dit komt doordat de temperatuur je bloedsomloop verbetert. Je voelt je meer relaxed en je voelt je beter.

De sauna verbetert gezondheid van hart en vaten

De sauna kan ervoor zorgen dat de gezondheid van je hart en vaten verbetert. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die vaker de sauna gebruiken een kleiner risico hebben op hart- en vaatziekten of een hartaanval. Hoe vaker de proefpersonen in de sauna gingen, hoe minder het risico was. De reden voor de verbeterde gezondheid is het feit dat de sauna zorgt voor een betere functie van het hart en een lagere bloeddruk. Dit is dus een goede reden om meerdere keren per week in de sauna te gaan.

Warmte

Het is ook aangenaam

Wanneer je verkouden bent is het natuurlijk ook aangenaam om een sauna te bezoeken. Zeker met een verstopte neus of een kriebel hoest kan de warmte een prettige omgeving creëren. De warmte zorgt er voor dat het niet meer vast blijft zitten en oplost. Dit maakt je luchtwegen weer vrij, waardoor het ademen ook fijner zal zijn. Mocht je nu nieuwsgierig zijn wanneer je naar de sauna zou kunnen dan kan je de openingstijden op de website vinden.