Stressreductie in overleg met werkgever

Stress

De laatste tijd merk ik dat ik erg gestrest ben. Zowel op mijn werk als privé loopt het allemaal niet zoals ik zou willen. Ik ben daarom samen met mijn werkgever op zoek gegaan manieren voor stressreductie. Doordat ik tijdig aan de bel heb kunnen trekken en mijn werkgever mij ook serieus nam, heb ik een burn out kunnen voorkomen.

Stressreductie

Stressreductie zorgt dat vage klachten verminderen

De uitingen van stress kunnen erg vaag zijn en worden niet altijd als zodanig herkent. Je kunt hierbij denken aan onrust en gejaagdheid, slecht slapen, een kort lontje hebben en slecht in je vel zitten. Ik merkte dat ik me steeds minder mezelf voelde en dat was voor mij reden om een gesprek aan te vragen met mijn manager. Ik kreeg steeds meer op mijn bordje, onder andere door zieke collega’s en ik merkte dat het gewoon teveel werd. Stressreductie leek me een goede manier om hiermee om te gaan.

Ontspanning

Herstellen van energiebalans

Mijn werkgever nam me direct serieus en was ook erg blij dat ik het aan durfde te geven. Door het op tijd te signaleren kon ik namelijk uitval en langdurig verzuim voorkomen en dat scheelt mijn werkgever natuurlijk ook heel veel geld. We zijn toen samen gaan kijken welke manier van stressreductie het beste bij mij zou passen. Een van de mogelijkheden was bijvoorbeeld een cursus mindfullness. Een andere mogelijkheid was een behandeling gericht op het herstellen van de energiebalans en ontspanning. Deze behandelingen kon ik doen op kosten van mijn werkgever. Tegelijkertijd ben ik ook samen met mijn manager gaan kijken naar manieren om de drukte op werkgebied te verminderen en om hier de stress in de verlagen.

Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet en met mijn werkgever in gesprek ben gegaan. Door actief te werken aan stressreductie voel ik me weer veel fijner en zit ik beter in mijn vel.