Hoe je de juiste rolstoel aanschaft

rolstoelen

Wanneer je een rolstoel gaat aanschaffen, wil je uiteraard de juiste variant aanschaffen. Je hebt het vaak nodig en wilt er comfortabel in kunnen rijden. Maar wat zijn nu belangrijke zaken om in de gaten te houden wanneer je zoiets aanschaft? Daar vertellen we in dit artikel meer over. Er zijn namelijk veel rolstoelen en je wilt altijd de beste keuze maken.

rolstoelen

Kooptips voor een rolstoel

Bij het kopen van een nieuwe rolstoel wil je uiteraard een goede keuze maken. Maar wat zijn nu belangrijke zaken om je focus op te leggen? We raden je in ieder geval aan om te letten op een certificering zoals ISO 7165-19. Je wilt zeker zijn dat je rolstoel is voorzien van dit soort certificeringen, omdat je zo weet dat het onafhankelijk is gekeurd. Uiteraard is dit slechts een klein onderdeel en zijn er meer zaken die je in de gaten wilt houden. Wees er ten eerste zeker van dat de rolstoel overal bij je in huis doorheen kan rijden. Denk aan de deuropeningen waar de rolstoel met enig gemak doorheen dient te rijden. Dit is een zeer belangrijk punt om ten eerste in de gaten te houden. Houd hierbij ook zeker rekening met het feit dat je begeleider de rolstoel het meest intensief moet gebruiken. Zo dient je begeleider zeker te zijn dat de rolstoel comfortabel is om mee te rijden. 

Verder zijn er nog veel verschillende rolstoelen die je kunt aanschaffen. Denk aan een elektrische, sportrolstoel of een lichtgewicht rolstoel. Wat voor jou de beste optie is, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren. Denk hier dan ook zeker aan bij de aanschaf van je nieuwe rolstoel. Uiteraard wil je ook nog letten op de winkel die je gaat bezoeken. Kies hierbij zeker een speciaalzaak, zodat je weet dat je voor kwaliteit en een goede service gaat.